Emekli Maaşlarında Son Dakika Gelişmesi!

Emekli
Emekçi

Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ağzından Emeklileri Çok İlgilendirecek Zam Açıklaması

Türkiye‘de emeklilerin maaşlarına yapılacak olan zam konusu, son günlerde yoğun bir şekilde gündemi meşgul ediyor. Bu konudaki en güncel gelişmeler ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın açıklamalarıyla şekilleniyor. Erdoğan, AK Parti’nin genel merkezinde yaptığı konuşmada emekli maaşlarına yönelik önemli bilgiler verdi.

Erdoğan‘ın ifadelerine göre, enflasyon oranları netleştikten sonra emeklilerin yeni maaşlarının belirleneceği ve gerekli iyileştirmelerin yapılacağı açıklandı. Bu doğrultuda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Hazine Maliye Bakanı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı‘nın çalışmalarına başladığı belirtildi. Yakın zamanda yapılacak açıklama ile emekli maaşlarındaki iyileştirmeler ve zamlar hakkında detaylı bilgiler kamuoyuyla paylaşılacak.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİNİN ZAM ORANI NE KADAR OLACAK?

Özellikle SSK ve Bağ-Kur emeklileri için enflasyon oranının belirleyici olduğu vurgulanıyor. TÜİK verilerine göre, yılın ilk altı ayındaki enflasyon oranı yüzde 19,77 olarak gerçekleştiği için, mevcut durumda bu emeklilerin maaşlarında temmuz ayında yüzde 19,77 oranında bir artış bekleniyor.

MEMUR EMEKLİLERİ NE KADAR ZAM ALACAK?

Ancak memur emeklileri için durum biraz farklı. Henüz memur emeklilerine yönelik bir düzenleme yapılmamış gibi görünüyor. Kanun teklifinde bu konuya ilişkin herhangi bir madde bulunmamakta. Dolayısıyla, mevcut durumda memur emeklilerinin yılın ikinci yarısında toplu sözleşme ve enflasyon farkı kaynaklı olarak yüzde 17,55 oranında bir zam alacakları tahmin ediliyor.

Emekli maaşlarına yönelik bu gelişmeler, emekliler ve yakınlarını yakından ilgilendiriyor. Emekliler, yapılacak olan zamların ve iyileştirmelerin kendileri için ne anlama geldiğini merakla beklerken, ilgili bakanlıkların çalışmaları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları yakından takip ediliyor. Kamuoyu, emeklilerin yaşamlarını daha iyi bir şekilde sürdürebilmeleri adına yapılacak olan düzenlemelerin olumlu sonuçlar doğurmasını umut ediyor.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 1
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 1
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 2
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir